HomeImpressumPress CentarJobs
Zastupništva
Dodaci Ishrani
Lijekovi / Apoteke
Dijabetes
Pen igle
Lancete
Test trakice
Cooler Torbe
Tečni šećer
Za njegu
Dodaci Ishrani
Glukometar
Retail
Medicinska sredstva
O NamaProdajni ProgramGdje kupiti?NovostiKontakt
Home > Prodajni Program > Dijabetes > 


Šećerna bolest ili dijabetes (lat: diabetes mellitus grčki: διαβήτης) je hronični, neizlječivi sistemski poremećaj metabolizma, koji se karakteriše hiperglikemijom, tj. trajno povišenim nivoom glukoze u krvi. Uglavnom je uslovljen nasljednim faktorima, a nastaje zbog smanjene sekrecije ili smanjenog biološkog dejstva hormona insulina, odnosno u kombinaciji ova dva faktora. Taj nedostatak ometa razmjenu ugljenih hidrata, masti i bjelančevina u organizmu (što se ispoljava tipičnim tegobama), a nakon dužeg vremena utiče i na strukturu i funkciju krvnih sudova, živaca i drugih vitalnih organa i organskih sistema.

Dijabetes se danas ubraja među najčešća endokrinološka oboljenja, sa prevalencom u stalnom porastu (naročito u razvijenim zemljama svijeta).To je posljedica modernog stila života i povećanja broja spoljašnjih etioloških činilaca, među kojima se posebno izdvaja gojaznost. Šećerna bolest se najčešće javlja u starijem životnom dobu kao posledica opštih degenerativnih i sklerotičnih promena u organizmu (koja zahvataju i pankreas), a kod mladih osoba može nastati usled genetskih poremećaja ili oštećenja pankreasa kod određenih zaraznih oboljenja.

Svjesni specifičnih potreba pacijenata oboljelih od dijabetesa, u Pharma Maac-u smo iznašli rješenje u distribuiranju proizvoda respektabilnog austrijskog proizvođača MedTrust/Wellion. U njihovom portfoliju nalaze se mnogobrojni proizvodi koji život dijabetičara čine lakšim. Zahvaljujući Pharma Maac-u, Wellion proizvodi dostupni su i na našem tržištu.

 

 

 


print page