HomeImpressumPress CentarJobs
Istorija
Upravljanje kvalitetom
Dispo Center
Referencija
O NamaProdajni ProgramGdje kupiti?NovostiKontakt
Home > O Nama > Istorija > 

Kompanija Pharma Maac počela je sa radom 1991 godine kao specijalizirana kuća za zastupanje i konsignaciju u oblastima farmacije, medicinske opreme i medicinskih materijala na području Bosne i Hercegovine. U segmentu javnih zdravstvenih ustanova  (klinički centri, bolnice, itd.) Pharma Maac je danas neprikosnoveni lider na tržištu u snabdjevanju vakcinama, serumima i plazma derivatima. Pharma Maac je kontinuiranim širenjem svog prodajnog portfolija u sektorima farmacije, dijagnostičkih materijala, dodataka ishrani i kozmetike,  uspio ostvariti značajan tržišni udjel i u privatnom segmentu zadobivši povjerenje i redovno snabdjevajući kako apoteke, tako i maloprodajne objekte široke potrošnje na području cijele zemlje.

Pharma Maac samostalno realizira čitav program uvođenjenja novih farmaceutskih preparata počevši od savjetovanja i realizacije zakonske registracije, stručne prodaje, promocije i  marketinga, pa sve do brze i efikasne distribucije na cjelokupnom tržištu Bosne i Hercegovine. Visokim kvalitetom ponudjenih usluga zastupanja i konsignacije zadobijeno je povjerenje nekolicine renomiranih svjetskih proizvodjaca i robnih marki sa kojima su sklopljeni sporazumi o generalnom zastupanju u Bosni i Hercegovini. Tako je Pharma Maac generalni uvoznik i zastupnik sljedećih firmi: Sanofi Pasteur, Kedrion, , Austrian Health Food, , Weleda, Dr. Hauschka, MedTrust Wellion, Orthomol, Torlak Institut, Stada Austrija.

Pharma Maac je realizovao nekoliko važnih koraka u cilju daljeg širenja poslovnih kapaciteta. Naime, 2008. godine je završena gradnja sopstvenog poslovnog i distributivnog centra, čime su se stvorili uslovi za komercijalizaciju, skladištenje i distribuciju farmaceutskih preparata, mediciniskih uredjaja, dodataka ishrani i kozmetičkih proizvoda  po najvećim svjetskim standardima. Takodjer, Pharma Maac je iste godine zaokružio registraciju reprezentativnog ureda u Austriji, želeći se time još više približiti mnogobrojnim inostranim partnerima i aktivno sudjelovati u učvršćivanju postojećih i uspostavljanju budućih poslovnih veza u ujedinjenoj Evropi. Od 2010. godine Pharma Maac na tržištu BiH djeluje i putem poslovne jedinice u Banjaluci sa ciljem uspostavljanja još boljih odnosa sa kupcima iz Republike Srpske. Jednu godinu kasnije pokrenuta je i veleprodaja lijekova, medicinskih proizvoda i OTC preparata u Srbiji osnivanjem kćerke firme istog naziva sa sjedištem u Beogradu, čime se želi izaći u susret zahtjevima i željama mnogih naših principala za regionalnim partnerom. 

Pharma Maac se od osnivanja do danas uspješno vodi svojom poslovnom vizijom – Veledrogerija sa Srcem. Svjesni odgovornosti, ali i privilegije biti u službi zdravlja ljudi činimo sve da profesionalnim, ali prije svega humanim pristupom damo svoj doprinos u razvijanju i prosperitetu zdravstvenog sektora u Bosni i Hercegovini i time blagostanja njenih stanovnika. Izvanredan odnos i konstruktivna poslovna atmosfera kako sa zakonodavnim organima, zdravstvenim ustanovama, apotekama ili pak našim partnerima kao i specifičan pozitivan imidž na tržištu nam daju za pravo da se kao Veledrogerija sa Srcem – stručna usluga uz srce pride – nalazimo na pravom putu u našu uspješnu i zdravu budućnost.

Kao potvrda svemu navedenom, ove godine Pharma Maac zavređuje Certifikat  ISO 9001:2008, čime potvrđuje svoju težnju ka najvećim svjetskim standardima u prodaji lijekova, dijagnostičkih proizvoda, alternativnih lijekova i kozmetike.

Pharma Maac konstantno nastavlja da raste zajedno sa svojim visoko motivisanim osobljem  čiju posvećenost prepoznaje veliki broj naših kupaca i partnera.


print page